KUNSTMAAND AMELAND 2019

 

Van 01-30 november 2019 doe ik mee aan KUNSTMAAND AMELAND. Een selectie van mijn schilderijen is te zien en te koop in de Amelander Kaap in Hollum. Toelichting:

 

“Mijn schilderij vertelt geen verhaal. Het is een verhaal”

 

Voor Wytze is het schilderen zelf altijd uitgangspunt. Geen idee vooraf, maar elke keer zichzelf verrassen op basis schilderkunstige uitgangspunten. Vaak zijn het tegenstellingen: strak-spontaan, licht-donker, transparant-dicht, dun-pasteus, kleurig-grijs, balans-disbalans, mooi-lelijk, fel-ingetogen… met een eigen stijl. 

 

Die werkwijze houdt in dat Wytze zijn doeken vaak overschildert. Hierdoor ontstaat een gelaagdheid die nieuwsgierig maakt. Wat zit erachter? Waar kijk ik naar? Waar gaat het over? Vragen die wat Wytze betreft geen concrete antwoorden behoeven. Liever een open associatie dan een dichtgetimmerd verhaal.

 

Het spelen met schilderkunstige principes koppelt Wytze aan het spelen met taal. Door de associaties die de werken bij hem oproepen bedenkt hij titels die zowel tot fronsende wenkbrauwen als lachende mondhoeken kunnen leiden. Prima. Want voor Wytze zijn Schoonheid & Ongrijpbaarheid een intrigerend duo. Altijd. Overal. Dus ook op Ameland.

 

Adres: Amelander Kaap - Fletcher Hotel, Oosterhemweg 1, 9161 CZ Hollum.

Meer info: https://www.kunstmaandameland.com


FILM VAN ALLE WERKEN


AMELAND: WERKEN, TITELS & PRIJZEN


Commentaren: 0