MOVIES

Met zijn iPhone maakt Wytze regelmatig filmpjes. Zo documenteert hij soms het proces van zijn werken. Het ontstaan ervan wordt duidelijk door de foto's achter elkaar te  zetten. Deze filmpjes geven de kijker een mooi inzicht in Wytze's werkwijze. En soms wordt zo'n filmpje een werk op zich. Daarnaast maakt hij ook filmpjes van onderwerpen die zich aandienen. En zonder regelmaat zet hij ze op deze site. 


TEN DRAWINGS

Als schilderen werken wordt, is het heerlijk om de directheid van het tekenen weer te voelen. Spontaan zoeken naar vormen. De ene keer terugvallen op iets bekends. De andere keer iets onvoorspelbaars proberen. Dan ontstaan als het ware vanzelf een paar series. Zoals deze van 10 tekeningen. En die zijn vervolgens aanleiding voor het maken van een filmpje. 


NIEUWJAARSWENS2019


25 PAINTINGS

Een filmpje van werken die ik in de afgelopen maanden heb gemaakt. Begonnen met 'vrije' serie haarvaten en doorgezet in grote formaten nodigt die vertakkingsvorm me steeds weer uit om te ontdekken wat verf, vormen en kleuren doen. Hoe "Strak & Spontaan" tot een beeld leiden dat spannend is, klopt, maar mij ook blijft verrassen. 

  


WALKING IN WASSENAAR

Voor het eerst in Museum Voorlinden. En dus ook door het doolhof van Richard Serra. Oktober 2018.

  


HAARVATEN

 Een nieuwe serie. Een nieuw filmpje. Augustus 2018.

 


AND IN THE END...

Sommige doeken zijn een struggle. Je blijft het proberen. Soms denk je "Yes" om een poos later te concluderen dat het helemaal niks was. Of net niet. Dus nog een keer. Totdat, in the end... 

  


MISTFONTEIN

Op 18 mei openden de 11Fountains. En op 19 mei moest ik mijn zoon van het station halen. De fontein van Jaume Plensa staat op het nieuwe ingerichte stationskwartjes en was, zoals bedoeld, omgeven met mist. Het trok veel publiek. Dat voelde goed. Dit was precies wat Plensa voor ogen stond. Denk ik. Ik maakte een paar filmshotjes met mijn iPhone. En toen ik ze thuis bekeek dacht ik "filmpje... wie weet?'. Het leuke van iMovie is dat je er een mooi sfeerbeeld van kunt monteren. En met Lacrimosa uit het Stabat Mater van Pergolesi als achtergrondmuziek komt het wel binnen.  

 


2018-1

In het kader LF2018, Leeuwarden/Fryslan als Europees Culturele Hoofdstad van Europa, vroeg galeriehouder Henk Dillerop aan kunstenaars om een paneeltje van 20x18cm te bewerken. Leuk idee. Veel reacties.

 

Ook ik overwoog mee te doen. Maar om iets in te leveren dat bijna onzichtbaar wordt in een potpourri van paneeltjes... die drempel kon ik niet slechten.

 

Toch bleef het idee hangen. Met als uitkomst dat ik 2 series tekeningen van 20x18cm maak volgens het zelfbenoemde 'Joost Roelofs Principe': een verkleinde tekening is aanleiding voor de volgende tekening.

 

Van die series maak ik 2 filmpjes: 20 tekeningen in 20 minuten en 18 tekeningen in 18 minuten. Dit is het eerst filmpje: 2018-1. Binnenkort ook te zien bij Henk Dillerop, Westerkade 7 in Leeuwarden.

 

Ik zou zeggen: neem de tijd.

 


51 AFTASTENDE STAPPEN


NIEUWJAARSWENS2018


EXPO BIJ MAARSINGH & VAN STEIJN

 Een film van Klazina Hofstee gemaakt tijdens de inrichting met Jelle en Jurre.


KATEDRAAL FAN TAFAL EN STJOERING


HET VERLEGEN NAGESLACHT VAN PROFESSOR ROELOFSZ


WALKING ON AARHUS


DOLL & PHINS (210X150 CM)


KING (210X150CM)


KATHEDRAL (210X150 CM)


ONE WAY BOOTY (100X100 CM)


UPSIDE DOWN AND ITS ALTERNATIVES (100X100)


NEVER ENDING ORTRAIT OF THE UNKNOWN PAINTER (50X50 CM)


NIGHTSWIMMING FOUR (1OOX100 CM)


SHE FORGOT TO TAKE HET DNA'S AT BREAKFAST (100X100 CM)